Destinácia 2:
Spravodlivé, zdravé a ekologické potravinové systémy od prvovýroby až po spotrebu
TÉMY SÚ UŽ UZAVRETÉ!
Destinácia 2 rozmiestni riešenia pre 10 spôsobov činnosti v rámci programu Food 2030 a pomôže vybudovať inovačné ekosystémy, ktoré spoja relevantných aktérov verejnového a súkromného sektora, výskumníkov a spoločnosť.
Výskum a inovácie poskytne podnikom súvisiacim s potravinami, vrátane tých, ktoré sa zaoberajú spravcovaním a balením potravín, maloobchodom, distribúciou a potravinárskymi službami, príležitosti a podnety na stimuláciu ekologických, zdravých, obehových a diverzifikovaných postupov, produktov a procesov, ktoré sú priaznivé pre biodiverzitu, klimaticky neutrálne a menej závislé od fosílnych palív. Pomôže tiež navrhnúť nástroje a prístupy, ktoré umožnia prechod k zdravej, udržateľnej strave a zodpovednej spotrebe pre každého, podporené aj sociálnymi inováciami, technológiami, zmenami správania a marketingovými normami a inkluzívnym zapojením rôznym spotrebiteľov, občanov a komunít.
Výzvy vrámci tejto destiáncie by mali stanoviť vierohodnú cestu, ktorá prispeje k spravodlivým, zdravým, bezpečným udržateľným a odolným potravinovým systémom šetrným ku klíme a životnému prostrediu od prvovýroby až po spotrebu, zaisťujúc bezpečnosť potravín a výživy pre všetkých vrámci hraníc Európy aj naprieč svetom.
Výzvy Destinácie 2:
Výzva: Spravodlivé, zdravé a ekologické potravinové systémy od prvovýroby až po spotrebu
Výzva: Spravodlivé, zdravé a ekologické potravinové systémy od prvovýroby až po spotrebu
Výzva: Spravodlivé, zdravé a ekologické potravinové systémy od prvovýroby až po spotrebu
Výzva: Spravodlivé, zdravé a ekologické potravinové systémy od prvovýroby až po spotrebu