Vysoká škola chemicko-technologická v Prahe je hlavným organizátorom prestížneho medzinárodného sympózia Nedávne pokroky v potravinovej analýze (Recent Advances in Food Analysis - RAFA 2017), ktoré tradične organizujú v spolupráci s RIKILT, Wageningen University & Research (Holandsko).
Po ôsmi raz sa sympózium koná 7. - 10. novembra 2017 v Prahe, v kongresovom centre hotela Clarion. RAFA je organizovaná každé dva roky.
Prední odborníci predstavia najnovšie trendy výskumu v oblasti analytických a bioanalytických techník; prezentované bude ich využitie v rámci stratégií vyvíjaných na účely sledovania kvality, bezpečnosti a autenticity potravín a prírodných produktov.
V súvislosti s aktuálne akcentovanými problémami sa budú na RAFA 2017 prezentovať najmä témy:
- Authenticity & food fraud
- Omics including Foodomics
- Food forensics
- Bioactive compounds
- Nanoparticles in food
- Novel foods & supplements
- Organic crops & foodstuffs
- Human biomonitoring
- Smart sensors
- QA/QC & Chemometrics & Data interpretation
- Mycotoxins, marine and plant toxins
- Migrants from food contact materials
- Processing contaminants
- Pesticide & veterinary drug residues
- Industrial contaminants
- Allergens
- Metals & metalloids
- Major nutrients & vitamins
- Flavour significant compounds
Viac informácií o sympóziu nájdete na jeho domovskej stránke tu.
Súčasťou sympózia je aj partneringové podujatie BioHorizon, ktoré sa bude konať deň pred zahájením samotnej konferencie 6. novembra 2017. Registrácia je zdarma, dostupná do 31.10.2017 tu.